Ridskolecup

Alla medlemmar som regelbundet rider i en grupp på Vallentuna Ridskola har möjligheten att vara med i våra populära RidskoleCuper. Prata gärna med din ridlärare så kan ni gemensamt komma fram till när du kan börja tävla. Alla som vill tävla börjar med minst två starter i debutantklass i respektive disciplin innan första start i Ridskolecupen, där man då börjar i LC i dressyr och lägsta höjd i hoppning och därefter kvalar man sig upp i klasser och höjder.

Till er anhöriga vill vi påminna om värdet och vikten av att vara med när era barn och ungdomar tävlar. Dels behöver ni hjälpa till som funktionär och dels behövs ni för att coacha och stödja de tävlande.

Ridskolecupen innehåller disciplinerna hoppning och dressyr. Vi har totalt 4 omgångar/disciplin/år. Alla poäng räknas samman och de som presterat bäst går sedan till vår final. Finalen brukar ligga på Sveriges Nationaldag 6 juni.

Startavgift och hästhyra

PROPOSITION

Anmälan: Måndagen veckan före tävlingen kl 18.00 öppnas tävlingen i TÄVLINGSDATABASEN (tdb.ridsport.se) där du ska ha ett gjort ett konto för att kunna anmäla dig. för anmälan. Se till att klockan på din PC, smartphone osv är korrekt inställd. När anmälan öppnar är det först till kvarn som gäller och när klasserna är fulla hamnar man på reservlistan om man inte anmält sig i tid. Se nedanstående film hur du skapar ditt konto samt en häst för att anmäla dig till ridskolecupen.

Anmälan är bindande och om man får förhinder är man skyldig att avanmäla dig i TDB och om det skulle bli något problem smsa Carro 0705143466 eller Anna 0700433314. Om detta inte görs blir man betalningsskyldig för platsen man reserverat eftersom de reserver som är uppsatta inte heller kan tävla då.

Det är ditt ansvar som tävlande att kontrollera vad som gäller inför tävlingen, all information läggs ut på Vallentuna Ridskola på Facebook.

Klasser RidskoleCup:

Dressyr: Vi använder oss av tre nivåer, LC:1, LB:1 samt LA:1. Samtliga dressyrprogram finns på Ridsportsförbundets hemsida. och på www.dressyrprogram.se.

Hoppning: Vi har tre höjder:

Häst: 60, 70 resp 80 cm

Ponny: 50, 60 resp 70 cm

Debutanter: rider detta dressyrprogram I1 Debutant (finns på www.stallbacken.com - dressyr - dressyrprogram.) och hoppar på ponny 40 cm och häst 50 cm.

Tävlingsklädd: Innebär att man ska vara hel och ren, ridstövlar alt ridskor och shortchaps. Barn/ungdomar ska bära säkerhetsväst. Det är en fast regel enligt tävlingsreglementet när det gäller hoppning. När det gäller dressyr är det upp till föräldrarna att avgöra. Ridskolan förordar säkerhetsväst men ansvaret ligger alltså på föräldrarna. Vid prisutdelning ska de so tar emot pris alltid vara tävlingsklädda. Det innebär att vara klädd precis som när du är inne på banan.

Funktionär: Om du ska tävla ska du ha med dig en egen funktionär. Om det av någon anledning inte fungerar kontakta Carro/Anna och fråga om en annan uppgift som du kan göra för att hjälpa till.

Samling: Vid samtliga tävlingar samlas vi dagen innan i kafeterian kl 15.30, för betalning och lottning av hästar, samt staketbygge / banbygge. Men reservation för ändring av samlingstiden, det kommer alltid info om samlingstid per tävling på facebooksidan.

Uppgradering: Du blir uppgraderad till nästa klass om du har 2 placeringar på 2 olika hästar inom en rimlig tävlingsperiod. Om du däremot inte får någon placering i en och samma klass under 2 års tid flyttas du ner en klass.

Se tidigare års resultat

Höstterminen pågår 2019-08-12--2019-12-23